Achterlichtmodule


Voor de V70 en XC70 van de bouwjaren 2008-2013 is er een mooie upgrade beschikbaar. Met de inbouw van de zogenaamde Tail Light Module is het mogelijk om de 2 remlichten in de achterklep mee te laten branden met de normale verlichting. Als er geremd wordt, lichten deze lampen feller op en zijn zo duidelijk zichtbaar als remlichten.
Er is hiervoor een geheel nieuwe module ontwikkeld. Deze module maakt in tegenstelling tot de goedkope versies uit Rusland en China geen gebruik van een tweetal weerstanden, maar van een gestabiliseerde spanningsbron, die geen enkele invloed heeft op de CEM (Central Electric Module) van de auto. Er is dus ook de garantie dat de CEM op geen enkele wijze beschadigd kan raken. Daarnaast is er ook geen enkele hitte ontwikkeling. De goedkope modules maken gebruik van alleen weerstanden en hierbij kunnen de temperaturen oplopen tot ruim 100 graden. Niet iets wat je in je auto zou willen hebben toch?

De module is:
– Professioneel ontwikkeld en gebouwd.
– Maakt gebruik van een gestabiliseerde spanningsbron.
– Heeft geen invloed op de CEM.
– Maakt gebruik van 3 draden in plaats van 2 draden.
– Plug en play inbouw, dus ook weer ongedaan te maken bij verkoop van de auto.

De goedkope versies:
– Bestaan uit 2 simpele weerstanden op een printje zonder koelmogelijkheden.
– Kunnen bij verkeerd aansluiten grote schade veroorzaken aan de CEM, waardoor de auto niet meer rijdt en een nieuwe CEM kost meer dan 1000 Euro.
– Veroorzaken temperaturen tot wel 100 graden tijdens langdurig gebruik.
– Verhogen het risico op brand.
– Geven geen enkele garantie.

Volhelp kan deze module aanbieden voor 60 euro excl. BTW.